Share |

Janhulan Blogi

Lisää valaistusta talon historiasta

Maanantai 7.7.2014 klo 23:30 - Kirsi

Tänään kävin muutaman sukulaisen kanssa Villa Cooperissa. Talo on kovin tuttu ulkoa, mutta sisällä en ole koskaan käynyt. Talo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. 

Talon työhuonessa on pöytä, jossa on vieraskirjan lisäksi materiaalia historiasta. Erityisen kiinnostava oli talon rakennushistoriallinen selvitys, jota mielenkiinnolla silmäilin. Tiesin, että rakennus siirrettiin nykyiselle paikalle Westermarckien toimesta henkilöstön ruokalaksi. Sen vuoksi olin hieman toiveikas siitä, että talomme historiasta löytyisi hieman lisätietoa. Toiveeni toteutui.

Kuvassa näkyy yläkerran alkuperäinen ikkunajako ja musta katto. Yllätyksekseni yläkerran ikkunoiden pielien väritys eroaa täysin nykyisestä.

Kuvaa katsoessa ei voi olla miettimättä, kuka mahtaa seistä talon portailla. Kyseessä on sivuovi. Pääsisäänkäynti alakertaan on kadun puolella ja yläkertaan pihan puolella.

Talousrakennus näyttää myös erilaiselta. Nykyisessä rakennuksessa näkyy palojälkiä. 

janhula_alkuperaisessa_asussaan.jpg

2 kommenttia .

Ikkunoiden kunto

Tiistai 1.7.2014 klo 23:24 - Kirsi

Jos en olisi käynyt ikkunakurssia, olisin luullut ikkunoitamme kunnostuskelvottomiksi. Todellisuudessa tippanokkaa lukuun ottamatta ne olivat varsin hyväkuntoiset. 

ikkunat.jpg

Kuvassa vasemmalla olevan ikkunan karmista ja ikkunalaudasta on poistettu maalia ja ikkunan puitetta on hiottu. Alta paljastui hyväkuntoinen puu. Laadukkaan puun tunnistaa tiiveydestä ja painosta.

t

Kommentoi kirjoitusta.