Share |

Janhulan Blogi

Viheliäiset kaukasianjättiputket

Share |

Lauantai 7.6.2014 klo 8:34 - Kirsi


Puutarhapuolen kasvituntemuksemme rajoittuu yleisimpiin pihan kasveihin. Sen vuoksi olimme tyytyväisiä siitä että eräs huolestunut kaupunkilainen oli soittanut kaupungille ja kertonut pihassa kasvavan kaukasianjättiputkia. Vielä viikko sitten kasvit olivat varsin matalia ja harmittoman näköisiä.

Saman päivän aikana soitosta olin jo kasvien kimpussa ja näin suurin osa sai kyytiä. Ensisijaisesti pyrin saamaan mahdollisimman paljon ylös paksusta pääjuuresta, mutta kuivemmassa soramaassa se osoittautui hankalaksi. Loppujen osaltaa tyydyin katkaisuun maan tasalta. Kun jäljelle jääneistä juurista nousee seuraavan kerran lehtiä, tuhoan ne rikkakasvien torjunta-aineella. Tärkeintä oli, että kasvi ei ehdi kukkimaan ja tekemään siemeniä. 

kasvit.jpg

Näissä kaukasianjättiputkissa ei onneksi ollut runsaasti kasvinestettä, mutta varovainen sai silti olla. Silmiin joutuessaan neste voi aiheuttaa jopa sokeuden ja iholla taas palovammoja.


Kommentit

24.6.2014 16:39  Ulla L

Onnea taisteluun. Meillä taistelua on kestänyt nyt noin 10 vuotta. Jokohan tänä kesänä nähtäisiin se ihme, ettei yhtään jättiputkea nouse? Viime kesänä oli enää pari yritystä, nekin loppuivat lyhyeen saatuaan RounUpia suihkun niskaanksa. Ennen olin sitä mieltä, että kemiallisia torjunta-aineita ei meille tule. Jättiputken kohdalla oli pakko todeta, että poikkeus vahvistaa säännön.

24.6.2014 22:50  Kirsi

Kiitos, Ulla. Kymmeneen vuoteen mekin olemme varautuneet. Tänä vuonna putket eivät taatusti kuki, mutta RoundUp-ruiskutuksen ajankohta täytyy ajoittaa niin, että lehdet ovat pieniä. Me suosimme myös myrkyttömiä keinoja, mutta tässä tapauksessa kasvi itsessään on niin paha "myrkky", että se vaatii järeitä keinoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini