Share |

Janhulan Blogi

Purkuhommia

Share |

Torstai 22.5.2014 klo 23:02 - Kirsi ja Kimmo


oviaukko.jpg

Tähän saakka blogikirjoitukset on kirjoitettu perheen äidin toimesta. Nyt isäntä innostui myös bloggaamisesta, joten teemme tällaisen mies-vaimo-kirjoituksen kun samassa veneessä ollaan. Miehen teksti on kirjoitettu kursiivilla.

Vaimo kertoo

Talossamme on tähän saakka ollut kolme erillistä huoneistoa (kaksi alhaalla, yksi ylhäällä). Remonttia helpottaaksemme päätimme heti alkuvaiheessa yhdistää alakerran kaksi kaksi huoneistoa.

Talosta ei löydy piirustuksia, joten ensi töiksemme arvioimme seinärakenteita koputtamalla. Aukot oli tällä menetelmällä varsin helppo paikallistaa. Ennen purkutyön aloittamista käytin koetinkynää varmistaakseni, ettei edessä ollut sähköjohtoja. 

Tämän jälkeen porasin reiän noin 10 cm:n syvyyteen. Vastaan ei tullut tiiltä tai muurauslaastia. Tässä kohtaan paikalle tuli sopivasti ensimmäinen talkoolaisemme Henkka, jolle kerroin suunnitelmistamme. Mieheni tuli paikalle hieman myöhemmin ja näin miesväki aloitti purkutyöt. 

Samaan aikaan toimittaja Taina Joutsen haastatteli meitä Viikkouutiset-lehteen. Jo alkumetreistä lähtien olemme tienneet, että tämä talo kiinnostaa monia. Sen vuoksi kerromme erityisesti alkuvaiheessa kokemuksistamme.

Kun menimme Tainan kanssa alakertaan, miehet olivat seinän kimpussa. Levyn alta paljastui sahanpurueriste. Eipä aikaakaan, kun miehillä oli hengityssuojaimet naamallaan. Pölyn määrä oli varsin suuri.

Mies kertoo

Ensimmäinen reikä seinässä

Nopeasta kevytrakenteisen väliseinän avaamisesta tulikin koko illan työmaa. Samalla mittauksien pienille heitoille löytyi jälleen yksi syy, koska vika ei voi olla matematiikassa: koputtelun perusteella pieni väliseinä vaikutti olevan lastulevyä & pahvilevyä & lautaa tai jotain pientä rimaa, arvioni väliseinästä n. 5cm, ja mitä löytyikään?

 

2 kpl lastulevy- & pahvilevy-kerrosta kymmenine pienine nauloineen ja näiden sisällä 2 kpl jykevää lautakerrosta ja kaupan päälle tiiliseinä!

 

Onneksi alta paljastuneessa oikeassa väliseinässä oli osittain haluamassamme kohdassa aukko, joten pärjäämme sillä hyvin, ainakin alkuun. Olemassa olevasta aukosta löytyi ja kertyi lisäksi puruja reipas 7 jätesäkillistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini