Share |

Janhulan Blogi

Tästä se alkaa!

Share |

Perjantai 9.5.2014 - Kirsi


kadunpuoleinen.jpg

Monet sattumukset ja jännittävät hetket on eletty ennen kuin tähän pisteeseen on päästy. Kerron niistä joskus myöhemmin.

Tänään meillä oli tapaaminen maakuntamuseon  tutkijoiden Sari Sareston ja Johanna Björkmanin, rakennesuunnittelija Heidi Vastamäen ja rakennusurakoitsijan Ragnar Enstamin ja rakennusmies Oton  kanssa. Saimme paljon hyvää tietoa ja vinkkejä suunnitteluun. 

Meillä on pieni budjetti, mutta sitäkin enemmän pitkäjänteisyyttä ja halua saada palautettua tämä rakennus sellaiseksi, kun sen kuuluu olla. 

                                   

Koska talosta ei ole piirustuksia eikä taustatietoa, joudumme käytännössä tutkimaan kaiken itse. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kunnostamisen lopullisia kustannuksia ei tiedetä tarkkaan. Olemme kuitenkin valmiita tinkimään mukavuudenhalustamme tiettyyn rajaan saakka. Talon peruskunnon varmistamisesta ja kunnollisista pesumahdollisuuksista emme kuitenkaan tingi. Hyvä ammattiapu ja tsemppaajat ovat todella tärkeitä. Jännittää vietävästi, mutta unelmia toteutetaan harvoin tekemättä mitään.


Kommentit

16.6.2014 18:25  Jaana

Ihanaa kuulla, että komea talovanhus saa uuden mahdollisuuden! Moni tuttu on siinä asunut. Hyvä "henki" henkii talon sisällä. Asuimme samanikäisessä talossa maaseutuopistolla. Sielläkin talot ovat saaneet uudet omistajat ja toivon, että saisivat yhtä hyvän huolenpidon osakseen. Tsemppiä teille uurastuksenne parissa. Kun talo on joskus valmis, ovat siitä ylpeitä teidän lisäksenne kaikki kaupunkilaiset.

17.6.2014 9:49  Kirsi

Kiitos, Jaana. Hienoa, että muuallakin vielä säilytetään vanhoja taloja. Nämä talovanhukset tosiaan henkivät aikaisempaa elämää. Remontissa onkin tärkeä säilyttää osa kerroksellisuudesta.

4.8.2014 10:20  Antero

Hieno hanke. Voimia remontin tekoon, toivoo entinen yläkerran asukas.

4.8.2014 11:01  Kirsi

Kiitos, Antero! Kuulisimme mielellämme tarinoita talosta. Tervetuloa käymään.

Yläkerran ensimmäisen vaiheen remontti on varsin pitkällä. Tarkoitus on säilyttää vanhan talon tunnelmaa mahdollisimman pitkälle, mutta samalla saada koti toimivaksi.

4.8.2014 14:56  anne maria

Aivan mahtavaa, että taloa kunnostetaan arvoonsa sopivasti. Siellä on eletty monta erityistä hetkeä. Terveisin entinen asukas.

5.8.2014 13:39  Kirsi

Anne Maria, myös sinä olet tervetullut käymään. Talossa on mukava henki. Olen asunut parissakin uudessa asunnossa, joten arvostan taloa, jossa on historiaa ja jossa näkyy jälkiä aikaisemmasta elämästä. Odotan kovasti, että pääsemme pääsisäänkäynnin kimppuun, mutta ensin täytyy saada yläkerta siihen kuntoon, että siellä pystyy asumaan riittävän mukavasti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini